Det har vært myldrende liv på stevnefronten i Gjøvik Rideklubb i årets første måned. Hele ni ryttere og ti hester i alle aldersgrupper har allerede konkurrert i to grener fire steder i landet.

FERD Rideskolecup i sprang og dressur – 18 januar

Årets kvalifisering til FERD Rideskolecup ble holdt i starten av januar. Gjøvik Rideskole hadde tre flotte ekvipasjer til start. Alle ekvipasjene gjorde det veldig bra og to av de kvalifiserte seg til finalen som holdes på Norwegian Horse Festival i midten av februar.

Vinner av sprang 60cm ble Wilma Bergström som på Classic Girl. Og vinneren av dressur RLC1 ble Julie Bjerkvold Lied og Nattens Godis. De er klare for finalen som går på Lillestrøm under selveste Norwegian Horse Festival i midten av februar.

Wilma Bergström og Jule Bjerkevold Lied er kvalifisert til finalen i FERD Rideskolecup.

Gjøvik Rideklubb UK stevne i dressur – 18 januar

Det ble en tidlig start for fire av Gjøvik Rideklubbs ekvipasjer. Årets første dressurstevne ble holdt i midten av januar i eget anlegg i Bassengparken.

Til start hadde vi to unghestekvipasjer som utmerket seg denne dagen. Rikke Svenstad og fire år gamle Lefdals Aliano debuterte LC med 65,652%. Det holdt til en 1 plass i klassen. Lene Mari Ingvaldsen og fem år gamle Hejbøls Fawziya debuterte LB med 71.60%. De fikk også 1 plass i sin klasse.

Tiril Borgund Fjeldly og Meltvedt Jetstar fikk ny prosentrekord i LC med 63,913 og 2 plass i sin klasse. Rikke Svenstad og Pocket Aces startet stevneåret med 64,00% i LB og 2 plass.

Lene Mari Ingvaldsen og Hejbøls Fawziya

Sørlandsparken Rideklubb Lands- og elitestevne i dressur – 25 og 26 januar

Tre av Gjøvik Rideklubbs ekvipasjer tilbringet den siste helgen i januar på Epona hvor Sørlandsparken Rideklubb arrangerte lands- og elitestevne i dressur. Ikke bare gjorde alle en kjempeinnsats, men enkelte startet også året med å slå fjordårets prosenter.

Kine Storbæk og Miss Behaven Birkedommergård startet helgen med å slå egen rekord i MA Prix St. Georges. De fikk 64,540%. I tillegg startet de sin tredje VB Intermediaire. Der fikk de 61,843%.

Adeline Eide Johansson og Solero startet også helgen med å slå egen rekord i MC:1. De fikk 63,145%. De red MC FEIs lagprogram for ponnier til 59,957% og startet MC:1 med 60,774%

Anna Konstanse Helberg og Fancy Nefertiti startet MB FEIs lagprogram for juniorer til 61,507% og MB FEIs individuelle program for juniorer til 63,619%

Søndre Nordstrand Rideklubb D-stevne i dressur – 26 januar

Lene Mari Ingvaldsen og unghesten hennes Hejbøls Fawziya startet sitt andre stevne for året i slutten av januar på Søndre Nordstrand. Den unge ekvipasjen tok med seg to trefarvede sløyfer hjem.

Vi snakket med Lene Mari i etterkant av stevnet og spurte henne om hvordan hun syntes stevnedagen gikk. «Fawis var litt utfordrende under oppvarmingen, men når vi kom på konkurransebanen kommuniserte vi mye bedre. Vi hadde en hyggelig stevnedag med mange nye erfaringer, og vi gleder oss allerede til neste gang» forteller hun.

De red LC til 70,435% og red sitt andre LB til 63,80%. Det holdt til 1 plass i begge klasser.

Drammen og Omegn Rideklubb Vintercup i sprang – 26 januar

Årets første sprangekvipasje er Tiril Borgund Fjeldly og ponnien Meltvedt Jetstar. De representerer Gjøvik Rideklubb i BRYK vintercup 2019/2020 i sprang. Denne gangen konkurrerer de i Drammen.

Ekvipasjen startet LC ponni kat 1 80cm feil og stil. De kom på 4 plass av hele 38 startende og fikk flotte 74,5 stilpoeng.