Rideknappen laget av Norges Rytterforbund og er et bevis for gjennomførte og godkjente ferdighetsprøver innen ridning, stell og kunnskap om hest.

Rideknappen er delt inn i 5 grader med ulik vanskelighetsgrad. Selve knappen er et merke i metall som deles ut sammen med et diplom og bedømmelsesskjema etter fullført prøve.

Mandag 23.02.15- Rideknappen grad 1. Viser at Rideknappenrytteren er trygg i omgang med hest. Inneholder blant annet pussing av hest, ha på grime, leiing av hest, forberedelser før ridning, stille bøyler og stramme gjord.

Tid: 10.00-ca 14.00 I løpet av dagen blir det teori om temaene som skal kunnes, ridetime, tid til å prøve litt selv og gjennomføring av prøven. 350 kr

Onsdag 25.02.15- Rideknappen grad 2. Inneholder blant annet påsaling, skrape høver, lettridning og skifte diagonal. Rytteren må kunne følge takten i lettridning og kunne sale på hesten selv.

Tid: 10.00-ca 14.00 I løpet av dagen blir det teori om temaene som skal kunnes, ridetime, tid til å prøve litt selv og gjennomføring av prøven. 350 kr

Torsdag 26.02.15- Rideknappen grad 4 inneholder sikkerhetsregler i stallen og hestens instinkter, navn på delene på utstyret og hvordan man setter sammen hodelag. Ridetimen inneholder rideveier, ulike sitser og hopping av hinder.

Tid 10.00-ca 15.00. Vi har teori som gjennomgår de ulike temaene før ridetimen, og setter av tid etter ridetimen til selve prøven.

Påmelding på mail til rideskole@gjovikrideklubb.no Ved nok påmeldte sender vi ut link til betaling av rideknappen på deltager.no

Er du usikker på hvilken rideknapp som passer? Send en mail og spør. Det er begrenset plasser på rideknappen så vær ute i god tid.

Utskriftsvennlig versjon