HVORFOR VELGER GJØVIK RIDEKLUBB Å SATSE PÅ EN ARENA PÅ  BIRI TRAVBANE?

Gjennom satsingsprogrammet for å bli veiviserklubb måtte Gjøvik Rideklubb lage et overordnet virksomhetsmål.

Vi valgte følgende:

«Klubben har som mål å etablere et fullverdig anlegg for rideskoledrift og sportslig satsning, evt. et hovedanlegg (jfr NRYF def) for ryttersport for Innlandet innen 2025»

Hvordan kan vi som rideklubb gjennomføre dette?

Bassengparken ligger perfekt til med sin beliggenhet «midt i byen». Problemet er bare at det er fysiske begrensninger for å kunne gjennomføre store stevner/arrangementer på vårt eksisterende anlegg.

Dette er Gjøvik rideskole sin plassering for all fremtid.  Gjøvik Rideklubb sin prioritering er å bygge ny utebane her, utbedre ridehus og på sikt utbedre stallen.

Men, for å kunne være en veiviserklubb med fokus på å utvikle ridesporten for hele Innlandet er vi nødt til å satse på noe mer.

For å arrangere et lands/elitestevne i grenene sprang eller dressur kreves et anlegg med parkeringsmuligheter, oppstalling, oppvarming i ridehus, 2 baner på 20X60 meter og mange andre fasiliteter.

VALGET ER ENKELT!

BIRI TRAVBANE ER DET NATURLIGE VALGET!!

Jeg som leder i Gjøvik Rideklubb, og daglig leder i Biri Trav, Stein Erik Robøle, har en intensjon om å skape noe helt nytt i norsk sammenheng – en fullverdig trenings- og stevnearena for ridning inne på en travbane.

Biri Trav AS, Oppland Travforbund og Det Norske Travselskap har alle kjempetro på prosjektet.

Vi mener Biri Travbane er det perfekte alternativet i og med at de fleste fasilitetene allerede er på plass. Her er det gode muligheter for oppstalling på stevner og treninger, det er kafè, restaurant, tilskuerplasser som vi kan benytte, samt tilstrekkelig med parkeringsareal. At travbanen ligger midt i mellom Gjøvik, Hamar og Lillehammer med lett adkomst for hestebiler og hengere både sommer og vinter gjør det helt ideelt.

Klarer vi å realisere dette, kan vi få samlet de fleste grener innen hest på en arena. Her er det trav fra før i tillegg til at Islandshesteforeningen Sleipnir har sin bane her.

Tanken er å bygge en stor utebane i ovalen innenfor den eksisterende travbanen for stevnebruk. I tillegg planlegges en fullisolert ridehall med internasjonale mål for stevner i stallområdet.

Vi har kjempetro på at det er behov for en slik arena i Innlandet.

Dette vil bli en samlingsplass for ridesport i hele Innlandet. Tenk for et anlegg!!!

Hvis vi får til dette vil vi tilby fellestreninger, Clinics, helgetreninger, tilridning av hester og selvfølgelig mange stevner. Dette gjelder både sprang og dressur.

Vår oppgave er nå å få med mange støttespillere som kan bidra økonomisk, i tillegg til evt. spillemidler og andre støtteordninger. Jeg gleder meg til å ta fatt på den jobben sammen med de andre i styret i Gjøvik Rideklubb.

Jeg håper også du ser mulighetene og at du er like stolt av å være en del av Gjøvik rideklubb som jeg er?

Vi i Gjøvik Rideklubb mener dette er den rette måten å tenke på, og at dette er en god måte å vise at vi tar ansvar som en veiviserklubb.

Vi ønsker å legge til rette med et eget anlegg for alle innen hestesport – et nytt samlingspunkt for oss alle!

Eddie Strandengen – Leder – Gjøvik Rideklubb