Gjøvik Rideklubb har ingen syke hester på sitt anlegg i Bassengparken. Vi ønsker at det skal fortsette å være sånn.

Vi ønsker derfor å iverksette smitteforebyggende tiltak, og ta vår del av det felles ansvaret som alle i hestebransjen bør ta for å få bukt med spredning av smittsomme sykdommer generelt, og nå herpesviruset spesielt.

I praksis betyr dette at alle aktiviteter med hester utenifra bli kansellert fra vår side. Dette gjelder både egne arrangementer og for andre som evt. leier ridehuset. Det betyr også at ridehuset vil være stengt for private ryttere som ikke har hesten oppstallet i Bassengparken. Dette gjelder i første omgang frem til 20. Mars.

Vi beklager ulempene dette medfører for våre brukere, men ber om forståelse for en slik avgjørelse slik smittesituasjonen er i dag.

Rideskolen, samt kurs og samlinger som ikke innbefatter hester utenifra går som vanlig, men vi ber alle som besøker oss være ekstra påpasselige og tenke smittevern. Ikke gå inn i stallene/stallområdet hvis det ikke er nødvendig. Vær nøye med håndhygienen, og vask klær og sko mellom hvert stallanlegg du besøker.

Mattilsynet legger fortløpende ut informasjon om smittesituasjonen i Norge, vi oppfordrer alle til å følge med der.

Mvh,

Gjøvik Rideklubb